GDPR tiedot

GDPR tiedot

Verkkosivuston tietosuojalauseke (GPDR)

Verkkosivuston www.valokas.fi tarjoaa Limic Oy. Tietosuojalausekkeessa ilmaisut “me”, “meitä” jne. tarkoittavat Limic Oy:tä ja ilmaisut “sinä”, “sinun” jne. tarkoittavat sinua verkkosivuston käyttäjänä.

Lue tämä tietosuojalauseke huolellisesti. Älä käytä sivustoa, jos sen toimintatavat eivät ole sinulle hyväksyttyjä. Älä myöskään käytä tätä verkkosivustoa, jos olet alle 16-vuotias.

Käsittelemme henkilötietojasi huolella. Tämän sivuston henkilötiedot ovat yhteydessä Limic Oy:n myyntijärjestelmän henkilötietoihin.

Mitä henkilötiedot ovat?

Henkilötiedoilla tarkoitetaan mitä tahansa sinun käyttäjänä liittyvää tietoa. Sellaisiin sisältyvät sinun itsesi antamat tiedot ja muulla tavoin kerätyt tiedot.

Kuka vastaa henkilötietojesi asianmukaisesta käsittelystä?

Limic Oy ja on sinusta säilyttämiemme, käsittelemiemme, verkkosivuston käyttöön liittyvien ja muulla tavoin hankkimiemme henkilötietojen vastuullinen rekisterinpitäjä.

Mitä teemme henkilötiedoillasi?

Käytämme tietoja vain seuraaviin tarkoituksiin:

  • Verkkokaupan tilausjärjestelmän tarjoamiseen
  • Tekemiesi tilausten ja tekemiemme toimitusten tallentamiseen järjestelmiimme. Lähtökohtaisesti tilauksesi jäävät talteen järjestelmiimme eikä niitä poisteta.
  • Takuuasioiden käsittelyyn
  • Tuoteturvallisuuslain sekä tuotevastuulain noudattamiseen.
  • Verkkosivuston hallinnointiin, käyttöön, ylläpitoon ja kehitykseen
  • Lakisääteisten vaatimusten noudattamiseen, verkkosivuston laittoman käytön estämiseen, riitojen ratkaisuun ja sopimusten täytäntöönpanoon
  • Muihin eri tavoilla hyväksymiisi tarkoituksiin

Pyydämme suostumuksesi henkilötietojesi keräämiseen, käsittelyyn ja käyttöön yllämainittuihin tarkoituksiin. Jos haluamme käyttää henkilötietojasi johonkin muuhun tarkoitukseen, ilmoitamme asiasta sinulle. Käytämme tietojasi vain sellaisiin muihin tarkoituksiin, joihin olet antanut suostumuksesi tai jonka laki edellyttää ja sallii.

Limic Oy:n henkilökunnalla on pääsy henkilötietoihisi, jotta voimme käsitellä tilauksesi sekä antaa tukipalveluja tuotteisiimme.

Millaisia henkilötietoja keräämme, käsittelemme ja käytämme?

Keräämme ainoastaan sinun itsesi meille antamia tietoja sekä myyntitapahtumien tiedot. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi:

  • Nimesi ja osoiteesi
  • Muut yhteystietosi (puhelin, sähköposti, verkkosivu, jne.)
  • Käyttäjätunnuksesi ja salasanasi
  • Kauppatahatuman tiedot (maksutapa, myydyt tuotteet jne)
  • Kauppatapahtuman yhteydessä yhdessä sopimamme asiat
  • Yrityksien osalta tietosi voivat olla myös yrityksen yhteyshenkilöissä (nimesi, asemasi, oletko tilaajan roolissa, yhteystiedot)

Emme kerää mm. maksukortin tietoja. Niiden keräämisestä ja säilyttämisestä vastaavat sopimuskumppanimme (Paytrail Oy ja Nets Oy) joiden kautta teet maksutapahtuman

Käytetäänkö verkkosivustolla evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita?

Evästeet (”cookies”) ovat tietoja, joita verkkosivusto siirtää omalle tietokoneellesi pieninä tekstitiedostoina. Niitä käytetään tietojen tallettamiseen ja ne helpottavat sivuston käyttöä. Niiden avulla voidaan tunnistaa sivuston käyttäjän tietokone, mutta ei itse käyttäjää. Evästeiden avulla esimerkiksi tietokoneesi voidaan tunnistaa automaattista sivustolle kirjautumista varten. Sivustomme käyttää evästeitä vain sivustolle kirjautumisen valvomiseen ja sinne automaattisesti kirjautumiseen.

Miksi ja kenen kanssa jaamme henkilötietoja?

Limic Oy ei jaa sivuston käyttäjien henkilötietoja ulkopuoliselle taholle.

Missä henkilötiedot talletetaan?

Henkilötiedot talletetaan aina Limic Oy:n omaan palvelimeen sekä replikoidusti verkkokaupan osalta myös verkkopalvelimelle, jossa verkkokauppamme toimii. Palvelimien ylläpitäjä pitää niistä varmuuskopioita muilla palvelimilla tai pilvipalveluissa, mutta niihin ei tuolloin ulkopuoliset pääse käsiksi.

Mitä muuta teemme suojataksemme henkilötietosi?

Limic Oy yrittää suojata tietojasi mahdollisimman hyvin. Käytämme kaikkia kohtuullisia varotoimenpiteitä henkilötietojesi suojaamiseksi. Pyrimme teknisillä ja organisaatioon liittyvillä keinoilla rajoittamaan luvatonta käyttöä, tietojen luvatonta muokkaamista ja tietojen vahingossa tapahtuvaa häviämistä. Jokaisella tietohisi pääsevillä on oma salasanalla suojattu käyttäjätunnus.

Hyvistä tavoitteestamme huolimatta emme voi kuitenkaan taata täydellistä turvallisuutta verkkoympäristössä. Suojaa omat henkilötietosi aina kirjautumalla ulos sivustolta sen jälkeen, kun et enää tarvitse sivuston kirjautumista vaativien osioiden käyttöä.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietoja?

Säilytämme sivustolle rekisteröityessä annettuja henkilötietojasi lähtökohtaisesti aina.

Millaisia tietosuojaan liittyviä valintoja voit tehdä?

Keräämme sinusta vain minimaalisesti tarvittavan määrän henkilötietoja joita tarvitaan tilauksiesi käsittelyyn ja toimitukseen. Lisäksi keräämme tietojasi takuu, tuoteturvallisuus- ja tuotevastuulakien noudattamiseksi sekä tuotetuen antamiseksi.

Miksi lähetämme sinulle sähköpostia?

Voimme lähettää sinulle tämän sivuston henkilötiedoissa annettuun osoitteeseen sähköpostia esimerkiksi, kun

  • tilauksesi on vastaanotettu
  • meillä on kysymyksiä tilaukseesi liittyen
  • tilauksesi viivästyy
  • tilauksesi on lähetetty
  • olet lähettänyt meille viestin ja vastaamme siihen
  • haluamme lähettää sinulle tiedot päivityksestä, tietosuojailmoituksesta tai –varoituksesta
  • haluamme lähettää sinulle jotain muuta tuotteisiin liittyvää tärkeätä tietoa esimerkiksi liittyen tuoteturvallisuuteen
  • olet liittynyt sähköpostilistallemme

Linkit muille verkkosivustoille

Sivustollamme on linkkejä muille sivustoille. Emme vastaa linkitetyistä sivustoista, niiden sisällöstä tai tietosuojakäytännöistä. Perehdy kunkin linkitetyn sivuston omaan tietosuojalausekkeeseen. Emme valvo linkitettyjä sivustoja ja vierailet niillä omalla vastuullasi.

Ota yhteyttä

Kaikki rakentava palaute sivuston tietosuojasta on tervetullutta. Jos tietosuojalausekkeessa tai sen kohteena olevassa verkkosivustossa on yksityisyytesi suojaamiseen liittyviä ongelmia, kysy meiltä. Ota meihin yhteyttä myös silloin, kun haluat tietää tarkemmin henkilötietojesi säilyttämisestä, haluat päivittää henkilötietojasi, haluat poistaa henkilötietojasi tai haluat estää henkilötietojesi tulevan käytön. Yhteystiedot löydät valikosta Yhteystiedot.

Miten verkkosivuston tietosuojalausekkeen muutoksista tiedotetaan?

Limic Oy:n toimintatavat ja -mallit kehittyvät jatkuvasti, joten myös tietosuojalausekkeen sisältö muuttuu aika ajoin. Julkaisemme päivitetyt tietosuojalausekkeet verkkosivullamme, tässä samasta paikassa. Tunnistat päivitetyn tietosuojalausekkeen sen lopusta löytyvästä versiosta ja julkaisupäivästä. Jos jatkat sivustomme käyttöä päivitetyn tietosuojalausekkeen julkaisun jälkeen, sinun katsotaan hyväksyneen uuden version.

Tietosuojalauseke (veriso 1.1), Limic Oy, julkaistu 24.5.2018

 

EDELLINEN SUOMEKSI

Kun ostat meiltä tuotteitta, tästä jää jälki myyntiohjelmistoomme jota myös rekisteriksi voidaan kutsua. Ohjelmaamme jää tyypillisesti seuraavat tiedot:

  • Nimesi
  • Verkkokaupan käyttäjätunnus (jos rekisteröidyt verkkokauppaan, sama kuin sähköpostiosoite)
  • Osoitteesi (katu, postinumero ja postitoimipaikka)
  • Sähköpostiosoitteesi (johon ilmoitamme mm. toimituksen tilan ja seurantatunnuksen yms.)
  • Puhelinnumerosi
  • Maksutapa
  • Ostamasi tuotteet
  • Muut kaupantekohetkellä yhdessä sovitut asiat (esim. räätälöidyn tuotteen osalta millainen tuote tehdään)
  • Jos reksiteröidyt verkkokauppaamme, verkkokaupan rekisterissä on salattuna myös salasanasi. Tähän me emme pääse käsiksi.

Miksi keräämme edelliset tiedot?

  • Etämyynnissä siksi, että voimme toimittaa tuotteet sinulle.
  • Tuotevastuu ja tuoteturvallisuulakien takia. Vaikka pyrimme aina etukäteen varmistamaan, että tuotteemme täyttävät EU alueen määräykset, saattaa silti tiukan seulamme läpi joskus päästä tuotteita joiden osalta ne eivät kaikilta osin täytä CE merkinnän vaatimuksia. Esimerkiksi vaikka tilanne, jossa valmistaja on kyseisessä myyntierässä käyttänyt lyijyttömän juotostinan sijaan sillä kertaa lyijyllistä tinaa piirilevyn juotoksissa ja tämä on nykyisin kielletty EU alueella (RoHS eli lyijytön prosessi). Olemme yrityksenä luoneet prosessin kuinka toimimme tälläisissä tapauksissa. Olemme päättäneet olla suoraan yhteydessä asiakkaaseemme, joten me keräämme yhteystietosi sekä sinulle myydyt tuotteet yhteen reksiteriin sinun parhaaksi.
  • Takuutilanteita varten. Jotta sinun ei tarvitse säästellä kuitteja. Myynti ja tarkka tuotetieto löytyy järjestelmästämme.
  • Tuottetuen takia. Jos tarvitse tuotteittemme kohdalla opastusta asennuksessa, käytössä tai apua tuotteiden keskinäisessä yhteensopivuudessa, meillä on tarkka tieto mitä tuotteitta sinulle on myyty. Näin pystymme antamaan apua mahdollisimman nopeasti ja kohdennetusti oikeisiin tuotteisiin.
  • Voit ostaa meiltä lisää samanlaisia tuotteita joita olet jo aiemmin hankkinut. Tämä on hyvin yleinen tilanne. Esimerkiksi kun muutat asunnosta toiseen, niin voit ostaa meiltä uuteen asuntoon samanlaiset valot mitä vanhassa asunnossasi oli. Näemme rekisteristämme mitä olet aiemmin ostanut ja näin pystymme tarjoamaan sinulle juuri samanlaiset tuoteet.

 

Kuka tietojasi pääsee katsomaan?

Tietoihisi pääsevät käsiksi myyntihenkilöstömme työnkuvansa takia. Lisäksi IT tukiehnkilöstöllä (ulkoistettu palvelu, ohjemiston toimittaja) on rajaton pääsy ohjelmiston kaikkiin osiin tietokanta mukaan luettuna työnsä luonteen takia, joten he pääsevät käsiksi myös asiakasreksiteriimme.

 

Kuinka kauan tietosi on meillä tallessa?

Meillä ei ole mitään prosessia tai edes suunnitelmaa prosessiksi, jolla tietosi poistetaan säännöllisesti myyntijärjestelmästä. Näin ollen lähtökohtaisesti tietojasi ei automaattisesti poisteta koskaan. Vanhimmat tiedot järjestelmässämme ovat tällä hetkellä vuodelta 2006.

 

GPDR tiedot lisätty sivustollemme 24.5.2018 ja muuttumattomana uudistetulle sivustollemme 14.6.2019.